Friday, January 8, 2016

Taktahu Nak Buh Tajuk Apa


Salam alaik :)

Alhamdulillah dah masuk tahun 2016 dah kita. Huu utk batch 96's yg mcm aku ni, kitorang baru melangkah ke alam 20-an. Herherrr seronok ada, cam seronok antara tak seronok pun ada gak. Hengko faham tak perasaan ni? Kununnya orang kata, say bye-bye la kat zaman belasan tahun. Hm gitewwww.

Aku pun nak masuk sem 4 dah, wuu sekejapnya rasa. Rasa mcm baru sgt je daftar masuk kolej, masuk asrama, dapat kengkawan baru apa semua. Lgi 3 sem je in shaa Allah, lepas tu taktahu la nak sambung degree kat sana terus atau try tempat lain. Kalau sambung terus, pendek sikit jangka tahun tu ye dop? Tapi teringin jugak nak try merantau kat tempat lain, hm ai konpius.

Sejak duduk rumah sewa ni, hm maaaaaaacam-macam benda jadik. Aku taktahu nak start cerita dari mana sampai aku rasa malas nak tulis dah. Herrr tu je, tataaaaaaa.

Sunday, June 21, 2015

Penuh Habuk! *cliche*


Assalamualaikum warahmatullah.

Wah lebih kurang setahun tak menulis kat blog ni. Huhu. Seperti yang kita tahu, kita semua berada di  bulan apa? Bulan Ramadhan, ye bagus. Haha gilo. Dah masuk 4 Ramadan dah ni. Alhamdulillah :) Aku pulak, tgh cuti sem 2 bulan lebeyyy. Wuhuuu best! Dalam tak sedar, dah masuk tahun ke 2 dah batch kitorg. Abermakna, ada setahun lagi in shaa Allah nak habiskan dip. Hehe. Start sem depan, aku dengan geng aku (acewah) bakal duduk rumah sewa dekat2 dgn kolej. Kitorg nak duduk asrama sbenarnya, tapi apakan daya, tak dapek sbb ada kemasukan pelajar2 baru. Mcm kitorg la dulu, baru masuk mmg duk asrama la kan. Cis, cis dan cisnya! Haha takpelah, kita redhoooo jelah ye. Hewhew. 

Disebabkan aku tgh bercuti semester skrg, haha so skrg aku sorang je duk rumah, dgn ummi abah la. Tapi sunyi gak rasa sbb takde adik beradik lain, semua bizi. In shaa Allah minggu dpan aku ikut ummi abah nak pegi ambik akak, beliau dah habis praktikal semua dah. Serunuk gak jenjalan, takde la terperap je dalam rumah ye dop?  

Ok tu je. Takde hape sgt yang aku nak cerita sgt pun. Kah! Assalamualaikum :D

Monday, August 18, 2014

Ada Apa Dengan Raya


Assalamualaikum.

Wuu. Haha takmau kalah title blog. Wakaka. Hm. Raya tahun kali ni, abg aku yg bertuah gila tu balik raya pulak. Siap bwk kwn 2 org. Mcm dia jugak la tahun-tahun sebelum ni, balik kampung kwn-kwn dia. Kununnya nak merasa beraya kat kampung org lain mcm mana. Haha. Tahun ni best, sbb dpt beraya sakan dgn kwn-kwn, konvoi 2 kereta ja. 7,8 rumah kitorang serang. Hehe. 





semua kaver ayu lagi masa ni

okay dah start gila-gila

kaver balik


Hooo dan dan dan, raya tahun ni kan, sama mcm tahun lepas gak. Famili kitorang gi cameron, lagi. kak aku pun kata cliche sgt tiap-tiap tahun pegi. Dah mcm rumah kedua noh? Hari tu sebelum gi cameron pun, kwn aku tanya gi mana. Aku ckp, jenjalan dgn famili. Pastu dia ckp "hah cameron la tu!" Hahahahha ok u know me so well noh? Bagus bagus.






habis gangster la kenkunun

my sista, my buddy









abah kaver macho hik

Next topic! Hari ni ada openhouse kat rumah paan. Aku, una dgn mimi sampai awal so kitorang sembang-sembang dulu sambil mkn. Mcm-mcm aa sembang. Una dgn mimi ckp diorang rindu zaman sekolah.


aku : tak rasa rindu pun. kwn-kwn rindu la, sekolah tak rindu~
mimi : pelik aa hg. hm mesti dia takde kenangan ni, tu tak rindu.
aku : eh kuaja kuaja kuaja. hahaha

Pastu una dgn mimi kata, tak sangka akan kwn rapat dgn aku sejak masuk kuisas. Ecewah. Sejak masuk kuisas, makin rapat dgn una, mimi, paan, far. Tikah mmg aku rapat dari sekolah. Mungkin sbb dkt sana, kitorang selalu je pegi mana-mana sekali sampai ada certain org tnya 'korang ni mmg pegi mana-mana pun mesti sekali eh?' Aharhar. K lah, malas nak taip dah. Nah gambor!