Sahabat Dunia Akhirat


Assalamualaikum dan bismillah.


NURUL NADHIRAH BINTI ROSLI

Ni kawan aku yang paling,paling,paling aku rapat sangat2.Eh yang mana? Yang duduk belah kanan skali tu. Nampak? Ni je gambar yang aku jumpa,sebab dia private smua album dia. Bertuah betoi budak ni. Kitorang kawan baik daripada Darjah 1 waktu kat skolah Convent Aulong lagi ha. Aku ingat lagi,waktu hari pertama kitorang masuk kelas,aku waktu tu dah reti mmbaca, so aku dapat la baca nametag Nad. Aku panggil, 'Nadhirah,Nadhirah..' Time tu sepupu Nad ade kat sebelah dia, Asmar. Diorang tu dah macam kembar dah. Berkepit je pegi memana. Si sepupu Nad, Asmar tu tunjuk buku lima dia lagi. Hahahaha tak takut pun wekkk~ So nak dijadikan crita,aku dengan Nad pun start la kawan saaaaaampai la skrg. Still contact, jarang tak tanya khabar apa semua. And insya'Allah kitorang takkan lost contact. Dah 8 tahun la kitorang kawan. Nad ni comei, lawa, baik, lembut (tapi kadang2 rock jugak) Sayang gilaaaa kat dia, sahabat dunia akhirat aku, insya'Allah.


NUR A'LYA DAYANA BINTI SHAHRIR

Aku kenal Alya waktu Form 1. Kitorang sama kelas. Tapi Form 1 kitorang tak berapa rapat. Form 2 dah lain kelas. Naik Form 3 pulak, kawan2 baik aku 3 orang tu pulak naik kelas..Tinggal aku sorang2. Muncullah si Alya  duduk sebelah aku. Actually, Alya kena pegi kelas 301, tapi dia selamba rock ja tak nak. Haha!Tapi takpe la, pasal dia tak nak naik kelas, kitorang start jadi bestfriend gitu. Time belajar pun,kitorang suka main2 lagi .Hoho~ Dak Alya ni gila2 sangat, dia ni suka sangat buat benda di luar jangkaan. Haha!  Comei, baik hati, sweet, suka guwau-guwau.



NUR ATHIRAH BINTI KAMARUZAMAN

Tirah niey pun kenal time Form 1. Sama kelas. Tapi tak rapat. Form 1 aku rapat dengan Azreena, tapi akhir tahun aku dengan Azreena ada konflik sikit. Form 2, Azreena naik kelas. Athirah duduk sebelah aku, start tu aku dengan Tirah rapat bangat! Hoho~ Tirah ni rock. Rock tapi baik. Aku selalu kongsi rahsia dengan Tirah. Tirah pun kongsi rahsia dia dengan aku. Sehati sejiwa gitu~ Hee. Naik Form 3. Tirah dengan 2 orang lagi naik kelas sobs~


HANISATUL HUSNA BINTI MOHD ASRI

Haa..Ni Hanisatul..Kitorang panggil dia Hani. Dia ni suka tangkap gambar, tapi dia tak suka bergambar .Haa gitu! Orang yang nak jadi photographer selalu centu. Cita2 dia nak jadi photographer. Susah nau nak dapat gambar dia. Album2 dia, takda gambar dia. Ni pun ambik dari album Tirah. Hani ni comei, putih, baik, gila2 spesis Alya jugak. Aku rapat dengan Hani tahun ni . Form 3 baru kitorang rapat dengan Hani. Walaupun kenal betul2 tak sampai setahun, tapi kitorang sangatlah rapat. Dia dah jadi salah sorang daripada besties aku. Hani baru masuk sekolah DB time Form 2. Aku selalu gak cerita problem2 aku kat dia..Sebab dia  seorang yg memahami & suka bagi nasihat  :)


NUR IZZATI BINTI ILYAS

Masuk2 sekolah DB,Izzati ni la tegur aku dulu. Aku ingat lagi,Izzati, Alya dengan Wardah pernah berebut aku nak jadi kawan baik diorang. Tapi last2, aku rapat dengan Gina. Hahah lawak je. Aku rapat dengan Izzati time Form 2. Izzati ni baik, gila2, suka buat lawak, comel, ade sifat keibuan. Huhu~ Lawak dia tak pernah aku tak gelak. Memang lawak budak ni. Pastu kalau aku nangis, dia la  pujuk aku habis-habisan. Sampai aku rasa nak nangis lagi sebab terharu dia pujuk aku macam seorang ibu :')